vendredi, juin 30, 2006

Liste CDH: un bassiste flamand CDH et une Albanaise CD&V

Danny Vileyn, de l'hebdo flamand bruxellois Brussel deze week, relève que la liste CDH de Saint-Josse comprend quatre néerlandophones, dont trois CD&V et un CDH néerlandophone, Pascal Smets, premier bassiste à l'Opéra flamand. Parmi les trois autres néerlandophones, une jeune étudiante de 20 ans d'origine albanaise, Aylin Kelment, qui déclare "à la maison, je suis la seule néerlandophone", et une mère au foyer d'origine turque, Meral Sag, qui a appris à Anvers le français et le... turc en cours du soir.


Pascal Smets kiest voor CDH

Sint-Joost-ten-Node - De CDH van Sint-Joost-ten-Node dient voor de gemeenteraadsverkiezingen van 8 oktober een lijst in met vier Nederlandstaligen, drie CD&V’ers en een Nederlandstalige CDH’er die luistert naar de naam Pascal Smets (niet te verwarren met Brussels SP.A-minister Pascal Smet) en die als eerste bassist bij de Vlaamse opera werkt.

De lijst wordt aangevoerd door huidig gemeenteraadslid Eric Jassin. Voor CD&V staat de gepensioneerde Willy Pieters op de negende plaats. In 2000 kwam hij op de zevende plaats tien stemmen te kort om verkozen te raken. De twintigjarige studente Aylin Kelment, van Albanese origine, is de jongste op de lijst en kreeg de twaalfde plaats. “Thuis ben ik de enige Nederlandstalige,” zegt Kelment. Meral Sag, op de twintigste plaats, is een huismoeder van Turkse afkomst die in Antwerpen studeerde en Frans en Turks leerde op de avondschool.

Danny Vileyn
© Brussel Deze Week zaterdag 24 juni 2006